levada

Vores 3. køredag blev en en dag i nærområdet. At finde en levada og foretage en vandring var målet. Levadaer er vandingskanaler, som gennemskærer Madeira oppe fra bjergene og ud mod kysterne. Disse kanaler skal frembringe vand til haver og marker. Hele systemet er 2150 km langt.
Vi ville have været oppe på Paul da Serra sletten igen, men måtte opgive pga. meget ringe sigtbarhed i højderne (whiteout i skyerne). Levada-vandringen ved Rabacal er spændende fordi, på et sted på ruten går man gennem/bagved et vandfald.
Vi fandt istedet en levada ved Quinta Grande. Dette er en begynder levada. Det betyder, der er en forholdsvis god sti langs kanalen og der ikke er længere end 5 m lodret ned på ydersiden hvor der er højest (sidste billede, t.v.). Ellers en smuk og hyggelig tur gennem skove, langs klipper og ind og ud i folks baghaver. Vi parkerede bilen og gik 1 time op og 1 time ned/tilbage.

Om eftermiddagen så vi nærmere på byen Camara de Lobos, et hyggeligt lille fiskeleje, t.h. Denne dag i strålende sol. To dage før, havde vi, om aftenen i styrtende regn, været i byen for at spise Madeiras mest berømte fiskeret - stegt espada (se Funchal afsnittet, fiskemarkedet) med grillet banan og madeirasauce.
Det vi havde hørt om retten blev til fulde opfyldt. En virkelig skøn ret - inkl. hvidvin, 330,- for 2 personer. Vi anbefaler den.
Vi prøvede den på en restaurent inde ved lido'en, men her smagte den ikke helt så godt som på Churchills Place i Camara de Lobos.
Stedet er berømt for, at sir Winston Churchill har boet der og har siddet og malet på terrassen. Væggene er prydet med fotos med ham og malerier af ham.

Churchills Place
levada Camara de Lobos
levada Camara de Lobos
levada Quinta Grande
levada
Frokosten den dag holdt vi på en rasteplads, ved Quinta Grande, med en forrygende udsigt. Udad med udsigt til vandet og kontrasten ny vej - gammel vej og indad - blomster og bjerge med toppen indhyllet af skyer.
De nye motorveje på sydkysten er rigitg gode. Et fantastisk stykke arbejde med tunneler afløst af broer med svimlende udsigter og tunneller igen.
Quinta Grande
levada   Til OVERSIGT