Pico de Arieiro
På vores første køredag havde vi besluttet os for at besøge Pico de Ariero og Nonnernes Dal, Curral das Freiras.
Køreturen fra Funchal til toppen tog os 40 min. Vi ved ikke hvorfor, men da vi nåede toppen og fik vendt bilen, så den holdt med næsen nedad, blev vi begge utroligt svimle.
Vi kom på toppen (og der er køligt) - og sikken en frisk luft og sikken en stilhed. En skam, at der den dag hang lave skyer, der gjorde udsigten knap så god. Her kan man opleve Madeira rå vulkanske klipper.
Det er en pudsig oplevelse at stå i skyerne. Det ene øjeblik er det klart - for i næste øjeblik at blive uklart.
"regnskoven"
Pico de Arieiro eukalyptustræ
Pico de Arieiro
På vejen op, i 600-800 m. højde, kører man igennem et bælte, som minder om en regnskov. Meget høje eukalyptus-træer troner mod himlen og ellers tæt grøn bevoksning. Dennne dag kunne vi ikke se toppen af træerne. Vi skal lige nævne, at i den uge vi var på Madeira, regnede det altid, når vi kørte gennem dette bælte.
tæt bevoksning
Pico de Arieiro
Vores videre færd mod Nonnernes dal betød, at vi skulle ned til Funchal igen, inden vi kunne køre op på den anden bjergkam.
Igen - sikken en udsigt ned i og ind gennem dalen.
På udsigtspunktet Eira do Serrado, er der støbt et rapeau ca. 1 m. ud over kanten. Det betyder, at når man læner sig ud over gelænderet, kigger man 600 m. lodret ned!
Køreturen ned i dalen, foregår på en smal serpentinervej med høje lodrette klippesider på både højre og venstre side af vejen. Den ene side er op den anden er ned.
Den fred og ro, der hersker i dalen er køreturen værd. Det giver også mulighed for at se udsigtspunktet nedefra.
Nonnernes Dal har fået navnet fordi det var klarissernonnernes tilflugtsted i 1500-tallet for franske pirater.
Eira do Serrado
Pico de Arieiro Eira do Serrado
  Til OVERSIGT   Eira do Serrado