nordkysten set mod vest
Ruten, på vores anden køredag, skulle gå nordpå. Vi havde fundet ud af, at vi ikke kunne holde så højt en gennemsnitfart på grund af vejarbejder og tunnelbyggerier næsten alle steder, tungtlastede lastbiler, stigninger og hårnålesving. Så vi afsatte en hel dag til denne tur.
Turen op til Sao Vicente gik nemt. Her er der en fin vej, hvis man vælger den nye. Luften er frisk på nordkysten. Kigger man langs bjergene, kan man se fugten fra havet stige op og fortættes op over Madeira. Den lodrette nordkyst sammen med fugten, giver en god frodighed. Små vandfald strømmer ned mange steder.

En lille kilometer inden øst/vest-vej t-krydset i Sao Vicente, kører man forbi Grutas de Sao Vicente.
Det er 400.000 år gamle lavagrotter. Grotterne, er egentligt tunneler. De er skabt af lavastrømme, som på et tidpunkt er stilnet af. Derved er mængden af lave aftaget og har efterladt tunnelerne halvfyldte. Disse er så fundet og tildels blevet udhugget. Systemet her er ca 700 m langt og en guidet rundvisning tager ca. 30 min. Vi var heldige, at få enerundvisning.
Det er fantastisk at tænke sig, at gå i nogle rør hvor der engang har strømmet 1200 grader varmt flydende sten. Mange steder er loftet smeltet glat og "blødt". Vores guide fortalte at børn siger det ligner chokolademousse.
Herfra gik vores tur videre mod vest - mod Porto Moniz.
lavagrotte
vandfald lavagrotte
blomster og vandfald lavagrotte
   
   
  Til OVERSIGT