"brudesløret"
På vores videre færd mod vest fra Sao Vicente, fandt vi vandfaldet "Brudesløret". Ved et tilfælde drejede vi fra den nye vej og ind på den gamle, smalle og ensrettede vej. Vi fandt en vigeplads, hvor vi uforstyrret kunne nyde vores frokost. Den mest pragtfulde udsigt tonede frem i takt med havgus og skyer lettede. Ud af disen dukkede "Brudesløret". Den gamle vej er ført i en tunnel under vandfaldet. Tunnelen er utæt, så der kommer meget vand ned gennem loftet. På vejen frem mod den nye vej, passerede vi "turist-udkigsstedet" til vandfaldet. Her var ikke til at være for busser og folk.
Efter en langsommelig kørsel, pga. vejarbejde, nåede vi Porto Moniz. Dette er Madeira's nordligste punkt. Byen er kendt for sine lavapools - naturlige badebassiner omgivet af størknet lava.
Porto Moniz
frokost set mod øst højslette/mose
"brudesløret"
Tilbage mod Funchal valgte vi ruten op over Paul da Serra højsletten. En tur på ca. 50 km. Meget hurtigt steg vi op mod de 1400 meter som sletten ligger i. Halvvejs oppe havde vi et pragtfuldt view ned over Porto Moniz.
Oppe på sletten, kørte vi igen ind i skyerne. Sigtbarhed og temperatur faldt drastisk (bestemt ikke temperatur til shorts). En mere rå bevoksning mødte os heroppe. Dog stod der, sammen med de tornede buske og græssene køer, cala'er og lyste smukt hvidt i det grønne, brune og gule.
Længere mod syd, når skyerne pludseligt lettede, åbenbarede der sig endnu en storslået udsigt. Grønne bjerge/bakker, det blå atlanterhav og som regel en hvid by.
Sekunder efter var det hele gemt i skyrne igen.
højslette
lavapool  sigt mod vest
     
    Til OVERSIGT